Love Football Dance groot succes, inschrijvingen Love Football Cup nog steeds open!

Love Football Dance groot succes, inschrijvingen Love Football Cup nog steeds open!
20/02/2020, 11:40

De Love Football Dance van Love Football, het project dat zich inzet om het vrouwenvoetbal bij jonge meisjes nog meer op de kaart te zetten, is een groot succes. Meer dan 100 scholen hebben deelgenomen aan het initiatief waarvan Red Flames Elena Dhont en Shari Van Belle ambassadrices zijn. De eerste voetbalinitiaties in het kader van het Love Football Park zijn daarmee ook van start gegaan. De inschrijvingen voor de unieke Love Football Cup, waarvan het eerste toernooi eind maart van start gaat, blijven overigens geopend.

De Love Football Dance is een schot in de roos geworden. De twee dansjes, Shari voor meisjes van vijf tot acht jaar en Elena voor meisjes van negen tot twaalf jaar, kregen meer dan 100 scholen in beweging. Red Flames Shari Van Belle en Elena Dhont stelden de dansjes in oktober voor als een uitdaging voor scholen om meer meisjes warm te maken voor voetbal. De eerste 100 ingeschreven scholen hebben bovendien allemaal een Love Football startersbox ontvangen met onder andere Love Football armbandjes, posters en raamstickers. Intussen is de dansactie, waarbij de magie en het plezier van voetbal centraal staan, ten einde gelopen.

Niet getreurd, want sinds begin februari zijn de eerste Love Football Park-initiaties van start gegaan. Verschillende scholen die hebben deelgenomen aan de Love Football Dance én de dansmoves al inoefenden in de klas of op de speelplaats ontvangen een voetbalinitiatie op hun school. Scholen zijn heel enthousiast over het project. “Vroeger zagen we alleen de jongens voetballen op de speelplaats, tegenwoordig zien we ook veel meisjes meedoen”, is een vaak gehoorde reactie.

Inschrijven voor de Love Football Cup kan nog altijd via deze link. Het unieke voetbaltoernooi voor meisjes van zeven tot elf jaar, verdeeld in de U9 en U11, begint eind maart en het laatste toernooi zal plaatsvinden eind mei. De wedstrijden vinden telkens plaats op woensdagnamiddagen. Meisjes die geen volledig team samengesteld krijgen, kunnen zich nog altijd individueel inschrijven. Uiteraard bestaat hier ook de mogelijkheid om samen met (een) vriendinnetje(s) in te schrijven.

Voor wie maar niet genoeg krijgt van Love Football is er nog altijd het virtuele luik met leuke kleurplaten en spelletjes, die gratis te downloaden zijn hier. Op die manier kunnen de meisjes spelenderwijs in contact komen met de voetbalsport.

Top